HDMI 2.1 kabel

De allerbeste HDMI kabel die nu beschikbaar is. Met deze Ultra High Speed ​​HDMI kabel kun je nog vele jaren vooruit.

Deze HDMI 2.1 kabels zijn perfect voor: 8K, 10K, 4K 120 Hz, eARC, Dynamic HDR en VRR.

Hiermee heb je volledige ondersteuning voor de PS5 en Xbox Series X.

Op zoek naar een langere HDMI 2.1 kabel?
Onze optische HDMI 2.1 kabel is er van 3 m tot 20 m.

Wissen

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendkosten slechts 2,50
Gratis verzending vanaf 45 euro
Retourneren binnen 100 dagen
5 jaar garantie

Ultra High Speed ​​HDMI kabel

De HDMI 2.1 specificaties vereisen nieuwe HDMI kabels, Ultra High Speed HDMI kabels. De vorm van de connector (type A) is hetzelfde is gebleven. De opbouw van de kabels en de afscherming zijn volledig aangepast.
Deze kabels ondersteunen alle HDMI 2.1 functies zoals ongecomprimeerde beelden in 8K met 60 Hz en 4K met 120 Hz. De bandbreedte die deze kabels aankunnen is 48 Gbps (48 G). Wat een enorme verbetering is ten opzichte van de 18 Gbps van de High Speed HDMI with ethernet kabels en Premium HDMI kabels van de HMDI 2.0b standaard.

Backwards compatible

Onze HDMI 2.1 kabels zijn volledig ‘backwards compatible’ en werken daarom ook perfect met oudere apparaten en eerdere HDMI-versies.

Afmetingen van deze HDMI 2.1 kabel

De behuizing van de connector is 18 mm breed en 9,1 mm dik. De kabel heeft een dikte van 6,5 mm en is voor een HDMI 2.1 kabel vrij flexibel.

De voordelen van HDMI 2.1

Onze HDMI 2.1-kabels bieden volledige ondersteuning voor alle HDMI 2.1-functies. Onder andere verschillende ongecomprimeerde UHD resoluties, speciale functies voor gamers en HDCP ondersteuning tot HDCP 2.3.

8K

Haal het meeste uit uw 8K-tv en geniet van beelden met ongeëvenaarde scherpte. 8K geeft een beeld van 7680 x 4320 pixels, 4 x de resolutie van 4K en meer dan 16 x zoveel pixels als 1080P.

Resoluties vergeleken - 1080P, 4K, 5K, 8K en 10K

10K

Wil je een nóg breder beeld, dan kun je ook kiezen voor een 10K scherm. 10K heeft een resolutie van 10240 x 4320 pixels. Dezelfde hoogte als 8K, maar ongeveer 33% breder. Deze Ultrawide monitors worden net zoals 5K schermen vooral professioneel gebruikt, bijvoorbeeld in de grafische sector. Hierdoor zijn onze kabels ook geschikt voor professioneel gebruik.

Dynamische HDR

Met dynamische HDR spetteren de kleuren van je scherm. HDR zorgt ervoor dat je tv of monitor een beter dynamisch bereik kan weergeven. Contrastrijker beelden met diepere zwartwaarden, helderder wit en kleuren met meer details. Waar bij de normale HDR-standaarden deze kleurwaarden per film werden berekend, kan dit bij HDMI 2.1 dynamisch per frame gebeuren. Zodat je elke scène in de perfecte kleuren kunt zien.

HDR voorbeeld

Ook andere HDR standaarden en uitgebreide kleurruimten zoals: 12 bit Dolby Vision, HDR 10+, x.v. Color+, Deep Color tot 48 bit kleurdiepte, Rec. 2020 of BT.2020 en 4:4:4 chroma subsampling worden ondersteund.

eARC

HDMI eARC is de verbeterde versie van HDMI ARC (Audio Return Channel). Het Enhanced Audio Return Channel bij eARC ondersteund ook  de nieuwste en meest geavanceerde bitstream audioformaten, waarvan DTS:X en Dolby Atmos de meest gebruikte zijn. Zo stuur je het geluid van je smart-tv van bijvoorbeeld Netflix of Pathé thuis naar de soundbar of receiver in de beste kwaliteit.

Waar ARC nog weleens problemen kon geven bij gebruik van apparaten van verschillende merken, is dit bij eARC opgelost. Apparaten van verschillende merken werken probleemloos met elkaar samen. Bovendien lopen beeld en geluid door de automatische lip-sync-functie altijd perfect synchroon.

HDMI 2.1 is echt voor gamers

Waar eerdere HDMI-versies de focus vooral hadden op een echte home-cinema-ervaring is HDMI 2.1 ook erg gefocust op functies voor gamers. Hieronder zie je de belangrijkste functies.

HDMI 2.1 op PS5

VRR – Variable refresh rate

Voor gamers is dit de meest baanbrekende functie van HDMI 2.1. PC- en consolegames gebruiken geen stabiele framerate. Hoe hoog deze is, hangt af van de complexiteit van de scène. Dit kan een mismatch veroorzaken tussen de variabele framerate van de game en de stabiele framerate van je tv of monitor.

Deze mismatch is door VRR verleden tijd, Game Mode VRR introduceert een dynamische vernieuwingsfrequentie. Hierdoor kan je tv precies de beelden weergeven die de pc of next-gen console uitstuurt. Screen tearing, waarbij verschillende frames met elkaar verweven worden, behoort hiermee definitief tot het verleden.

ALLM – Auto Low Latency Mode

ALLM stelt je tv automatisch in op de geschiktste latency-instellingen. Bij games is dit meestal de ‘game modus’ van de tv. Bij oudere HDMI-versies moet je dit handmatig aanpassen als je wilt gamen en moet je daarna weer terugschakelen naar de ‘Movie Mode’ als je een film wilt kijken. Vanaf HDMI 2.1 kiest je tv automatisch de beste instellingen.

QMS – Quick Media Switching

QMS elimineert de vertraging die ontstaat bij het schakelen tussen verschillende bronnen of framerates. Je kent het vast wel dat je tv soms even moet ‘nadenken’ bij het overschakelen, met een zwart scherm tot gevolg. Met HDMI 2.1 is deze overgang verleden tijd en kijk je nooit meer naar een leeg scherm.

QFT – Quick Frame Transport

QFT vermindert de latency. Waardoor je kunt gamen zonder vertraging en virtual-reality realtime weergegeven kan worden.

Hogere refreshrates met DSC 1.2

De HDMI-specificaties laten ook hogere refreshrates zien zoals 10K bij 120 Hz, 8K bij 120 Hz en 4K bij 240 Hz. Bij deze extreme combinaties lukt het niet meer om deze beelden volledig zonder compressie door te sturen. Hierbij wordt DSC 1.2 gebruikt. Een compressie die ‘visually lossless’ is, wel compressie, maar geen zichtbaar kwaliteitsverlies.

Voorbereid op de toekomst

Volledige ondersteuning van HDMI 2.1 zien we nog niet veel. Wel zien we steeds meer apparaten die een deel van de HDMI 2.1 functies ondersteunen. Voor volledige ondersteuning zullen we moeten wachten op de nieuwe generatie 8K tv’s en Next Gen consoles. De PS5 en XBOX Series X hebben een HDMI 2.1 poort.

Met deze HDMI kabels ben je hier al volledig op voorbereid

Lengtes

We hebben deze HDMI 2.1 kabels in de volgende lengtes:

0,5 meter
0,75 meter
1 meter
1,5 meter
2 meter
3 meter

117 beoordelingen voor HDMI 2.1 kabel

 1. RHK

  Mn platte HDMI kabels van RU connected voldoen al uitstekend een paar jaar, maar gezien het G1 model van LG, wilde ik naar de HDMI 2.1. Deze kabels besteld en verwisseld voor de platte. Als je het optisch netjes wil wegwerken bij zo’n plat wandscherm, zijn deze HDMI 2.1 kabels een must. Ik heb er 3 bij elkaar gevoegd en het werkt prachtig weg achter het scherm. De platte versie is nou eenmaal wat stugger. Ik vind de connectoren van de 2.1 versie wel heel goed, kabels blijven goed in de HDMI aansluiting van de tv zitten. Beeld/audio kwaliteit uitstekend! Aanrader dus.

 2. Roy Balvert

  Last van wegvallend beeld met de PS5. Na veel om pluggen en proberen en het niet verbeteren van het probleem, toch maar een nieuwe HDMI kabel 2.1 aangeschaft voor PS5 naar receiver. (Overige kabels zijn al van RU connected ) Blijkbaar lag het aan de standaard meegeleverde kabel, want het probleem is sinds het aansluiten niet meer voorgekomen. Uiteraard heel blij er mee, net als met de overige kabels!

 3. Fabian

  Goede kwaliteit HDMI 2.1 kabel, doet niet onder voor een Audioquest Forest (enige vergelijking die ik thuis kan maken) tegen de helft van de prijs

 4. rhk

  2 mtr. HDMI 2.1 kabel besteld. Hoef eigenlijk niet te zeggen hoe de kwaliteit is, gewoon heel goed! Koop mn audio en videokabels hier al jaren.
  Snelle verzending ook.

 5. Jan Es

  Ik had een meegeleverde HDMI kabel van Ziggo samen met de mediabox, gaf altijd veel storingen, nu een HDMI kabel van RU Connected en geen problemen meer gehad, Super tevreden!

 6. Kees

  Heb al verschillende kabels van Ruconnected. Tot volle tevredenheid! Nu 2.1 kabel bijgekocht. Niet goedkoop, maar TOP!! Ga zo door Ruconnected!

 7. Allard

  Vrij recent heb ik weer twee HDMI2.1 kabels besteld van RUconnected. De ene van de Playstation naar de TV en de ander van TV naar soundbar (eARC). Wát een verbetering t.o.v. de meegeleverde kabels van de TV en PS.
  Ik heb door de jaren heen al meerdere keren de kabels van RUconnected besteld, en altijd naar volle tevredenheid. Ook de service na aankoop is helemaal top!
  Wat ik alleen niet begrijp, is waarom u (nog) geen DisplayPort kabels voor de PC maakt. Sinds kort ben ik de trotse bezitter van een 28″ 144hz gaming scherm, aan een RTX3080 videokaart. Ik heb een klein kapitaal uitgegeven aan miskleunen van DisplayPort-kabels (versie 1.4). Ja, ik zou een HDMI2.1 er tussen kunnen hangen (ook al gedaan), maar dan werkt G-Sync niet meer. Dat werkt alleen over een DisplayPortkabel.
  Kunt u aub overwegen om, volgens uw vertrouwde top-kwaliteit, ook DisplayPortkabels te gaan leveren?

 8. Alexander

  3 kabels aangeschaft in 2 verschillende lengtes. 0,6m en 3m. De kabels voelen qua bouw kwalitatief aan. Ze geven verbetering in beeld- en geluidskwaliteit ten opzichte van mijn oude uit elkaar vallende bekabeling (de onder de €10,- types). De stugheid van de kabel maakt het lastiger om deze te leggen zoals je wilt. Daarbij moest ik de stekker 180° draaien tegen de stugheid van de kabel in. Hierbij krijg je het gevoel dat je te ver gaat. Gelukkig was dit bij de 3m versie en had ik lengte genoeg om niet te strak te torderen. Bij de kortere kabels kwam de stugheid me juist goed uit alhoewel ik persoonlijk toch graag met flexibelere kabels werk. Heb zelf nog een paar High-End HDMI kabels liggen die 2-3x zo duur zijn maar kan geen kwaliteitsverschil in geluid en/of beeld ontdekken. Dus zeer tevreden.

 9. Niels

  Ik had een wirwar van verschillende HDMI kabels, 1,3, standaard kabels, te lange kabels, van verschillende merken je kent het wel.
  De 2,1 HDMI kabels op de juiste lengtes besteld en aangesloten.
  Alles ziet er strak uit nu, en werkt echt top.
  Alles ziet er echt super afgewerkt uit, en de HDMI stekkers passen beter dan de kabels die ik had (bij inpluggen niet te veel, en niet te weinig weerstand)

  Geluid en beeldkwaliteit is echt niets op aan te merken,
  Ik heb het gevoel dat mijn apple 4K net wat helderder klinkt als ik Lossless audio afspeel.

  RU connected maakt gewoon super goede kabels voor een eerlijke prijs.

  Het enige wat ik nog mis bij RU connected, zijn componenten om speakerkabel compleet te maken, dus banana plugs bijvoorbeeld.
  Ik heb 2 jaar geleden de speakerkabel bij RU-C gekocht, en die maakte toch echt het grootste verschil in geluidskwaliteit! Wat een verschil in dynamiek.

 10. Jos Hamers

  De kabel 17 januari besteld, de dag erna binnen, lekker vlot dus ! Hij blijkt het beeld levendiger over te brengen, mooiere kleuren en scherper beeld !
  Daarnaast is de kabel wat stug, wat wel fijner is aangezien de kwaliteit van de interne bedrading en isolatie dan beter is. Prijs/kwaliteit is aanvaardbaar goed, al is de prijs wel hoger dan die van de concurrentie.

  Pro :
  – stugge kabel
  – beter beeld

  Con :
  – graag had ik info op deze site gezien hoe de kabel van binnenuit is opgebouwd ( door middel van een plaatje oid)
  – prijs is wel wat aan de hoge kant vergeleken met hdmi 2.1 kabels van bijv. Bol.com

  • Ruben van RU connected

   Bedankt voor de feedback! Fijn om te horen dat de kabel bevalt.

   We hebben tijdens het ontwikkelproces erg ons best gedaan om de kabel zo dun en flexibel mogelijk te maken. Het uitgangspunt is wel altijd de kwaliteit van de kabel geweest.
   Er zijn inderdaad dunnere, flexibeler, of goedkopere kabels te krijgen. Uit onze tests is gebleken dat deze zelden consistent de volledige 48 Gbps van HDMI 2.1 halen. Nu er amper 8K apparatuur is zul je daar in de praktijk nog weinig van merken. Ik vind het echter belangrijk dat de kabels volledig future proof zijn en doen wat ze beloven. Vandaar dat we toch voor een wat dikkere signaaladers en afscherming hebben gekozen.

   Je hebt helemaal gelijk dat we dit verschil nog niet goed duidelijk maken. Ik ga kijken of we een 3D render kunnen laten maken van de opbouw van de kabel.

 11. Eric van der Ven

  Mooie kabel. Goed afgewerkt en zit stevig in de HDMI-socket. Tussen blu-ray speler en tv. Prima beeld. Had ik met de Monster 2000 ook maar deze is toekomstbestendiger en véél goedkoper.

 12. roeland schonkeren

  zeer goede kabel , ik had strepen in het beeld je zag dit enkel bij zwarte overgangen . Met deze kabel alles weg en echt zwart bedankt

 13. Jaap

  Prima HDMI kabels, geen storing meer en prachtig beeld op 4K tv van sony

 14. Martens

  Al vele jaren gebruik ik diverse kabels van RU connected met tevredenheid.
  Prijs kwaliteit is erg goed.
  Ook nu weer met de nieuwe HDMI 2.1 kabel is mijn tv helderder en meer echte kleuren dan mijn vorige HDMI kabel.

 15. Erik van Mersbergen

  Snelle levering, goed geïnformeerd over de status van verzending en ook nog eens een mooi product.
  100 punten!!

 16. Mario

  Prima kabel en weer goede service. Ik kan ru connected aanbevelen.

 17. gepvisser

  Onlangs weer een paar kabels besteld. Dit keer 2 HDMI 2.1 kabels van 3 meter. Zeer snel in huis zoals alle bestellingen. Ook dit zijn weer uitstekende kwaliteitskabels voor een schappelijke prijs. Niet goedkoop maar zeker ook niet te duur. Prijs/kwaliteit verhouding is dus dik in orde. Keep it up RU connected!

 18. George

  Ik had een 1 meter en een 2 meter HDMI 2.1 kabel besteld in de avond en de volgende ochtend had ik ze al binnen. Ik was eerst sceptisch en dacht dat de kabels van de Xbox en de Sonos arc ok waren en dat deze kabels geen grote verandering zouden brengen, maar toch maar geprobeerd aangezien ik veel goede reviews had gelezen over deze kabels. eenmaal aangesloten was het tijd om te kijken en horen of er enig verschil zou zijn. Ik wist niet wat ik meemaakte de settings van de arc moest ik aanpassen aangezien er nu een veel volkeren helderde geluid was gewoon niet normaal wat een verschil je zou denken als je een soundbar koopt voor 1000 euro dat de bij geleverde HDMI kabel dan ook high-end is nou dus niet vergeleken met deze kabel is het gewoon bagger. Tijd voor de Xbox en wederom een enorme boost in beeld en geluid. Ongelooflijk wat een geweldige kwaliteit. Ik ben blij dat ik deze kabels gekocht heb en ik zal zeker in de toekomst als ik weer kabels nodig heb ze hier kopen.
  R.U Connecties hell yeah now I’m.

 19. Roelof

  Gewoon een prima kabel! Zier er degelijk uit en voor zover ik dat kan beoordelen, is het kwalitatief een zeer goed product. Gewoon no-nonsense, zeer vlotte levering en prima service. Als ik weer kabels nodig heb, koop ik ze zeker bij RU connected.

 20. Jeroen

  Twee kabels gekocht voor de ps5 en de Sonos Arc. Geen problemen met verbinden. Ook geen hdcp en cec problemen. Keurig verpakt en de HDMI kopjes worden beschermd afgeleverd. Kabels zijn wat duurder maar dit zijn kwalitatief betere kabels (gebruikte materialen). Let op! Stevige mantel om de kabel wat maakt dat die minder flexibel zijn.

  Bezorging ontzettend snel ondanks de feestdagen. Keurig per e-mail op de hoogte gehouden.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *