Onze HDMI kabels van 2 m hebben we in twee verschillende varianten:

Onze platte HDMI kabels van 2 meter

Platte HDMI kabel 2 meter

Dit zijn high speed HDMI kabels met dikke koperaders, een goede afscherming, metalen connector en mooie sleeve. Zoek je een degelijke HDMI kabel om de standaard kabel van je PS4 Pro, soundbar of tv te vervangen dan is deze perfect. Hij ondersteund uiteraard de HDMI 2.0b specificaties volledig en heeft geen moeite met 4K @ 60 Hz met 4:4:4 of 10 bit (of 12 bit) HDR.

De kabel is wel iets zwaarder en stugger dan sommige andere kabels. Heb je weinig ruimte achter je televisie (bijvoorbeeld omdat hij met een muurbeugel aan de muur hangt) of heb je een krap tv meubel dan hebben we hiervoor een alternatief. Een zeer dunne en flexibele HDMI kabel die bijzonder makkelijk weg te werken is.

Bekijk hier de: platte HDMI kabel.


Dunne HDMI kabel van 2 meter

Dunne RU connected HDMI kabel 2 meter

Bij het ontwerpen van deze HDMI kabel zijn we terug gegaan naar de basis. We hebben zoveel mogelijk weggelaten zonder in te boeten op kwaliteit. Daardoor hebben we een ronde HDMI kabel kunnen maken die een stuk dunner en flexibeler is. Terwijl hij toch 4K @ 60 Hz met HDR of 4:4:4 (en alle andere HDMI 2.0 functies) perfect kan doorgeven.

Bekijk hier de dunne HDMI kabel.


Je wilt natuurlijk het beste beeld en geluid dat er maar mogelijk is. Bij het kijken naar een film of bij het luisteren van je favoriete concert op blu-ray. Hiervoor pak je het dan ook meteen helemaal goed aan. Je bent inmiddels in het bezit van een goede 4K tv, die ervoor zorgt dat het beeld haarscherp is en dat de kleuren van je scherm spatten. En voor het geluid beschik je eveneens over een hele goede receiver, zodat alle geluiden levensecht en niet gecomprimeerd door je speakers komen om de belevenis helemaal compleet te maken. Ook wanneer je een gamer bent heb je het laatste en het beste in huis gehaald, want voor minder doet je het gewoon niet. Je beschikt over de PS4 Pro of de Xbox One X voor de hoogste kwaliteit kleuren, diepte en geluid zodat je games aanvoelen alsof je er zelf bij bent. Het is nu alleen nog maar een kwestie van een blu-ray titel starten, de game beginnen of een stream afspelen en je bent klaar. Maar daar zit hem dus de vraag. Ben je wel helemaal op en top voorbereid. Natuurlijk, qua apparatuur zit je helemaal geramd. Maar die apparatuur moet ook op elkaar worden aangesloten om te kunnen werken. Dit doe je natuurlijk met een HDMI kabel. Maar let goed op welk type HDMI kabel je aansluit op je apparatuur. Want er zit nogal een verschil in kwaliteit en vooral in functies die HDMI kabels je kunnen bieden. Lees hieronder hoe het zit.

HDMI kabel – de verschillen

Op het eerste gezicht zie je geen verschil. Alle HDMI kabels hebben precies dezelfde aansluiting. Wat maakt het nou uit welke kabel je aansluit? Met de standaard kabel die bij je apparatuur werd geleverd werkt alles ook prima. Maar dat hoeft dus, zonder dat je het beseft, niet zo te zijn. Er zijn in de loop der jaren diverse verbeteringen en functies toegevoegd aan de HDMI kabels. Daarom zitten er nu dus verschillen. Zodanige verschillen, dat bij het gebruik van een verouderde kabel, je niet alles uit je state of the art apparatuur kunt halen. En dat is natuurlijk niet de reden dat je de beste apparatuur hebt staan. Daar wil je het uiterste uithalen. Als je bijvoorbeeld beschikt over een tv met 3D weergave maar deze aansluit met een HDMI 1.0 kabel, gaat het beeld simpelweg op zwart als je 3D weergave selecteert. Dit komt omdat niet alle HDMI kabels geschikt zijn om alle signalen, zoals 3D of ARC signalen, door te geven.

Extra mogelijkheden met een HDMI 2.0b kabel van RU Connected

Het is hierom dus belangrijk om goed op te letten bij de aankoop van een HDMI kabel voor je apparatuur. Wanneer je werkt met actuele topapparatuur zoals een 4K tv, dan wil je natuurlijk dat je hier ook het beste uit kunt halen. Haarscherp beeld en flitsende kleuren. Een HDMI 2.0b kabel van RU Connected is geschikt voor alle moderne en nieuwe technieken en signalen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je 4K tv extra laten schitteren door de weergave van HDR (High Dynamic Range) . Ook het aansluiten van een extra audiokabel op je receiver is niet meer nodig met een HDMI 2.0b kabel. Deze kabel is geschikt voor ARC (audio return channel). Hierdoor kunnen de hoogste definitie audiosignalen probleemloos in en uit worden gestuurd met dezelfde HDMI 2.0b kabel. De sample rate gaat tot maar liefst 1536 kHz. Ook laat deze HDMI 2.0b kabel CEC signalen door. Op deze manier wordt het mogelijk dat je apparaten via deze kabel met elkaar kunnen communiceren. Hierdoor ontstaat de perfecte samenwerking tussen beeld en geluid die via verschillende apparatuur wordt gegenereerd. Tenslotte worden de signalen door deze HDMI kabel met een bandbreedte van maar liefst 18 Gbps gestuurd. Dit zorgt voor een directe verbinding en dataoverdracht tot wel 4 x zo snel als een standaard HDMI kabel.

Toepassingen van de 2 meter HDMI kabel

Hierdoor is deze kabel zeer geschikt voor al je high end apparatuur. Je kunt met deze kabel de beste signalen en de hoogste kwaliteit uit je apparatuur halen, precies waarvoor je deze topapparatuur hebt aangeschaft. Speel je op een PS4 of een Xbox? De scherpste HD resolutie en de beste 3D weergave zijn zonder problemen of vertraging op te roepen. Wanneer je voor het geluid werkt met een receiver of een soundbar, heb je geen gedoe meer met een extra optische kabel of een coaxiale kabel voor het geluid. Deze HDMI 2.0b kabel van RU Connected zorgt via het ARC signaal voor perfecte audio met de hoogste sample rate van 1536 kHz, zowel ingaand als uitgaand. Voor het kijken van televisie is deze kabel ook de ideale toevoeging. De natuurgetrouwe kleuren via het HDR signaal komen perfect tot hun recht. Ook 3D beelden en beelden met een 21:9 beeldverhouding worden zonder problemen doorgestuurd. Met deze HDMI 2.0b kabel kun je genieten van al het goede dat je apparatuur te bieden heeft.

Andere lengtes

Ben je op zoek naar een kortere of langere HDMI kabel dan 1 meter?
We hebben ook HDMI kabels in andere lengtes:

0,5 meter
1 meter
1,5 meter
2,5 meter
3 meter
5 meter
10 meter
15 meter
20 meter
25 meter
30 meter
50 meter
100 meter