Hoe langer de HDMI kabel is die je gebruikt, hoe groter de kans wordt dat je storingen zult krijgen. Als je een normale HDMI kabel van 20 meter gebruikt dan is er grote dat het signaal helemaal niet meer aankomt, zeker als dit een 4K signaal is.

Er zijn actieve HDMI kabels te krijgen hierin zit dan een HDMI versterker in de kabel verwerkt. De werking hiervan is zeer afhankelijk van de gebruikte chip, de kwaliteit en dikte van de gebruikte koperaders en de afscherming. Vaak zijn de kabels gelimiteerd op 4K bij 30 Hz en door de lange lengte is de kans op sporadische storingen altijd aanwezig.

Optische HDMI kabels van 20 meter

Verreweg de beste oplossing om een HDMI signaal over 20 meter te versturen is het gebruik van glasvezel. De 20 meter HDMI kabels van RU connected hebben een omvormer in de connector zitten die het HDMI signaal van de bron omzet in een lichtsignaal. Dit kan dan pixelperfect over zeer lange lengte verzonden worden. Bij de ontvanger wordt dit signaal dan weer omgezet naar een ‘normaal’ HDMI signaal.

optische HDMI kabel van 20 meter

Glasvezel heeft een veel hogere bandbreedte en een kortere signaaltijd dan traditionele koperkabels. Hierdoor treedt er geen vertraging op in het signaal. Het signaal dat je tv of beamer ontvangt is identiek aan het signaal dat de bron verstuurd.
Een bijkomend voordeel is dat optische HDMI kabels volledig ongevoelig zijn voor elektrische storingen. Ze kunnen dus zonder problemen naast een stroomkabel of andere kabels liggen.

Professionele kabels

Normaal gesproken zijn dergelijke kabels enkel beschikbaar voor professionele toepassingen. Bijvoorbeeld voor videoschermen van concerten en festivals of bioscopen. Hier worden dan ook exorbitante prijzen voor betaald.

Aangezien wij bij RU connected zonder tussenhandel werken en direct aan onze klanten leveren kunnen we deze kabels voor een veel betere prijs aanbieden. Zodat ze ook beschikbaar worden voor de serieuze consument.

Zie hier onze HDMI kabels over glasvezel.

HDMI kabel die door een buis past

Als je de kabel mooi weg wilt werken dan kan het praktisch zijn als je de kabel door een buis kunt trekken. Hiervoor hebben we een optische HDMI kabel ontwikkeld waarvan de connector afneembaar is. Waardoor de normale HDMI connector verandert in een micro HDMI connector. Deze is klein genoeg om door een elektriciteitsbuis te passen.

Micro HDMI kabel 20 meter

Zie hier de HDMI kabels die door een buis passen.

Andere voordelen van glasvezel

HDMI kabels van 20 meter met koperaders zijn vrij dik en stug. Hierdoor zijn ze lastig weg te werken en kunnen ze aardig wat stress geven aan je HDMI poorten.

Optische HDMI kabels daarentegen zijn bijzonder dun en flexibel. Wat het aansluiten en wegwerken een fluitje van een cent maakt.

Ze kunnen de volledige 18 Gbps van HDMI 2.0b verwerken. Ook van moeilijke bronnen zoals videokaarten van gaming PC’s, de PS4 Pro, Xbox One X, of de Apple tv 4K. Dus de volledige 4K bij 60 Hz met HDR of 4:4:4 chroma en ARC.

Lees eens de reviews van onze klanten.