Waarom antennekabels kopen van Hirschmann?

Al jaren raden we onze klanten de kabels van Hirschmann aan als ze antennekabels nodig hebben. De coax kabels van Hirschmann worden gezien als het beste dat je kan krijgen op het gebied van antenne aansluitmateriaal. Vandaar dat we ze nu ook onder ons RU selected label zijn gaan leveren.

De coax kabel is drievoudig afgeschermd en voorzien van een IEC female (KOKWI 5) en een IEC male (KOSWI 5) connector. De haakse connectoren hebben een nieuw en platter design, zodat er weinig ruimte nodig is om de kabel aan te sluiten.

De connectoren van deze flexibele coax kabel zijn afneembaar, zodat de kabel gemakkelijk door een buis of kabelgoot geleid kan worden.

Kabel Keur

Kabel Keur

Deze Hirschmann coax kabels dragen het Kabel Keur NL keurmerk. Ze worden dus door onder andere Ziggo en Caiway aangeraden voor het aansluiten van hun set top boxen, deze kabels zijn dus ‘Ziggo geschikt’.

4G/LTE Proof

De zendmasten voor telefonie en moderne mobieltjes zenden tegenwoordig allemaal uit op de 4G of LTE frequenties. Deze signalen met frequenties rondom de 800 MHz gaan gemakkelijk door dikke muren en plafonds heen. Zodat je op je mobiel overal gebruik kan maken van een snelle internetverbinding.

De signalen die Ziggo over de kabel stuurt liggen allen zeer dichtbij de 800 MHz. Is je aansluitmateriaal onvoldoende afgeschermd dan kan er interferentie ontstaan, waar de draadloze en bekabelde signalen zich vermengen. Gebruik je een analoog signaal dan uit zich dit in storingen met ruis of strepen in het beeld. Bij een digitaal signaal zullen er blokjes te zien zijn of komt het signaal helemaal niet meer door, je zal dan een E48 of E52 melding te zien zijn, welke staan voor signaalverlies.
Het is dus zeer van belang om alles aan te sluiten met een goed afgeschermde coax kabel, die mobiele 4G signalen tegenhoudt.

Specificaties

Frequentiebereik: 5-3000 MHz
Impedantie: 75 Ohm
Afschermingsklasse: > A⁺⁺
Attenuation @ 862MHz: 0.5 dB
Buigradius: 35 mm
Buigdiameter: 70 mm

Lengtes

We hebben de HDMI kabel in de volgende lengtes:
1,5 meter
3 meter
5 meter
10 meter