Speakerkabel

Deze professionele speakerkabel kan zonder verlies grote vermogens verwerken, zelfs over lange afstanden. Hij werkt moeiteloos samen met de meest veeleisende versterkers en luidsprekers.

Prijs is per meter.

8,95

Op voorraad

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendkosten slechts 2,50
Gratis verzending vanaf 45 euro
Retourneren binnen 100 dagen
5 jaar garantie

Specificaties

Deze speakerkabel heeft een diameter van 10,2 mm en is omhuld door zeer flexibel zwartblauw pvc.

De kern bestaat uit 4 getwiste kabels van 2,50 mm², elk bestaande uit 78 OCC koperen aders (oxygen free, continious casted, copper).
Iedere kabel heeft een aparte kleurcode zodat deze bij het aansluiten makkelijk uit elkaar te halen zijn. De isolatie komt in de kleuren: verkeerswit, verkeerszwart, signaalrood & ultramarijnblauw.

Deze 4 aderige kabel is volledig geschikt voor bi-amping en bi-wiring. Bij gebruik van single wire versterker en luidsprekers kunnen twee aders samengevoegd worden, voor een nóg lagere weerstand.

Gebruik

 1. Haal zo’n 10 cm van de buitenmantel af, zodat de individuele speakerkabels zichtbaar worden.
 2. Verwijder van de individuele speakerkabels zo’n 2 cm van de isolatie. Zodat het koper aan de uiteindes van de kabels ontbloot is.
 3. Je kan ervoor kiezen om de aders 2 om 2 samen te voegen, voor een nóg lagere weerstand.
 4. Wil je bi-wiren of bi-ampen dan gebruik je de kabels los.
 5. Herhaal bovenstaande stappen aan de andere kant.
 6. Schroef de terminals van de speaker los en steek de speakerkabel erin. Zodra de kabel goed in de terminal zit kan deze deze stevig vastgedraaid worden.
 7. Zorg dat je versterker uitstaat en herhaal bovenstaande stap aan de zijde van de versterker. Let erop dat de kleurcode van de positieve en negatieve pool van de versterker en luidspreker overeen komen.
 8. Check nogmaals alle aansluitingen.
 9. Geniet van het geluid!

Zie hier hoe één van onze klanten de speakerkabels heeft afgewerkt: https://www.facebook.com/koen.vanderhallen/posts/10215458869538017

Bestellen

Deze kabel wordt per meter geleverd. Als je in totaal 25 meter nodig hebt, kies dan 25 en bestel.

45 beoordelingen voor Speakerkabel

 1. roeland schonkeren

  setje van 2 x 3 m gemaakt , viablue splitters gebruikt model SC- 4/2 , viablue sleeve over de kabel maat medium De kabels. 2 x 2 getwist hierover rode en zwarte krimpkous ….. banana stekkers zijn besteld .maar kon niet wachten om te testen
  resultaat super goed
  mijn kimber cable lijkt volgens verschillende luisterende oren meer detail te hebben in het hoog
  maar dat rechtvaardig absoluut niet zijn meerprijs
  helaas kan ik geen foto’s plaatsen op site maar zoals gezegd het oog wil ook wat , door gebruik te maken van de splitters en sleeve
  is het resultaat ook nog mooi

  Ruben begin ofwel met volledig afgewerkte sets of op zijn minst met de nodige doe het zelf onderdelen sleeve/splitters /banana/etc…

  RU connected speakerkabel afgewerkt met Viablue connectoren

  je kabel is dit absoluut waard
  hij klinkt goed is schappelijk van prijs maar verdient een afwerking

 2. Martijn

  Nette luidspreker kabel, mooi soepel met goede afscherming. In mijn set met Yamaha avantage versterker en mission 754 een warme klank, niet fel of analytisch. Kan je uren van genieten zonder er moe van te worden.

 3. Mark van der Ploeg

  Gisteren besteld, vandaag geleverd, vandaag gestript en aangesloten, en nu het het eerste oordeel: Applaus en een diepe buiging. Veel meer detail in het midden en het hoog. Van het weekend beter luisteren, want de buren. Maar BLIJ mee!!!!

  Wat een superkwaliteit speakerkabel is dit zeg! Het enige nadeel dat ik kan ontdekken is dat ik dit niet een jaar of langer gelede gekocht heb. Super-service en een top-product. Dikke aanrader! Prijs is ook prima!

 4. Ronald van den Boogaard

  Even als vervolg op de vorige review met de Bose Acoustimass. Rubens advies opgevolgd en de kabel besteld. Al mijn angsten bleken ongegrond. Sterker nog; de scherpe randjes in het hoog en de zangeressen met neiging tot slissen verdwenen Het hoog werd gedefinieerder en gedetailleerder. Het dipje in het mid gingen dezelfde deur uit als de zangeressen. Ik kan lyrisch door blijven zeuren over elk detail dat zich verbeterd heeft, maar die liggen in lijn met voorgaande reviews.

  Ik heb wel medelijden met alle stereomiddenstanders; de aankoop van een nieuwe installatie is weer een aantal jaren uitgesteld.

 5. Ronald van den Boogaard

  Een Teac H300 met een Bose Acoustimas V Series II is niet echt en top-installatie, maar na het aanschaffen van de RU RCA kabel leek de speakerkabel een optie. De vraag is of die oude installatie nog geld waard is om tegen aan te gooien. Heel voorzichtig de kabel gekocht voor de amp naar subwoofer. Uit pure zuiigheid. 1 enkele kabel nodig en het kortste stuk.
  Dat er optimistische zaken in het basgebied zouden kunnen gebeuren lag voor de hand. Zeer onverwacht verbetert het hele spectrum zich. De satelites profiteren net zo hard mee. Piano’s en ukeleles klinken natuurlijker en er komt een flinke portie hoog bij.

  Dat laatste is wat verontrustend met het oog op de aanschaf van de resterende kabel, van sub naar satelites. Ruben ik hoop dat je meeleest. Ik heb het absolute vertrouwen dat dat laatste stukje draad het geluid nog weer beter maakt, maar ik wil geen slissende zangers en overheersende cymbals.

  Ik ga nu de Köln concerts luisteren.

  • Ruben van RU connected

   De Bose Acoustimass V series II heeft een vrij ongebruikelijke aansluiting. De passieve subwoofer wordt aangestuurd door met een versterkt stereosignaal vanuit de versterker. Het filter in de subwoofer splitst dit signaal dan weer op in een signaal voor de subwoofer en voor de satellieten.

   Het is dus te verwachten dat als het signaal naar de sub verbetert (of verandert), dat ook het signaal naar de satellieten verandert.

   Ik denk niet dat ook het vervangen van de speakerkabel naar de satellieten een probleem op zal leveren in het hoog. Maar dat vooral het signaal wat de subwoofer al uitstuurt nóg wat beter doorgegeven wordt.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *