High Speed HDMI kabels van RU connected

Alle HDMI kabels van RU connected zijn High Speed HDMI kabels en voor 4K ontwikkeld. Dan weet je zeker dat je alles uit je 4K tv haalt.
Al onze HDMI kabels ondersteunen HDMI 2.0b, 4K bij 60 Hz, HDR, 4:4:4 en het Ethernet kanaal.

Kies hieronder je lengte:

Verschillende HDMI versies

De HDMI organisatie maakt gebruik van 2 verschillende HDMI versies. De versies voor apparatuur gaan met een nummertelling die steeds hoger oploopt, zoals HDMI 1.4 en HDMI 2.0 en HDMI 2.1. Voor de HDMI kabels gebruiken ze weer andere typenummers.

 

5 soorten HDMI kabels

De standaard HDMI kabel

hdmi standaard

Dit is een wat ouder type welke amper nog verkocht wordt. Deze kabels kunnen resoluties aan tot maximaal 720p en 1080i. Voor de meeste tv uitzendingen of een dvd’tje zal het nog werken, maar full HD gaat niet lukken.

 

Standaard HDMI met ethernet

HDMI standaard met ethernet

Deze ondersteund dezelfde resoluties als de standaard HDMI kabel. Als extra heeft hij ondersteuning voor het HDMI ethernet kanaal. Hiermee kan hij ethernet signalen tot 100 Mbit per seconde verwerken. Bijvoorbeeld om internet op je televisie of internetradio op je receiver mogelijk te maken.
Het HDMI ethernet kanaal werkt enkel als beide aangesloten apparaten dit ondersteunen.

 

Standaard HDMI automotive

HDMI automotive

De automotive kabels zijn speciaal voor het gebruik van schermpjes in auto’s, vrachtwagens of bussen. Deze kabels ondersteunen tot 720p of 1080i en hebben geen ethernet kanaal.
Omdat er in auto’s nogal wat storing op kan treden sturen de HDMI toepassingen voor autos een wat sterker signaal uit. De HDMI automotive kabels zijn gemaakt om deze sterkere signalen te kunnen verwerken.

 

HDMI high speed

HDMI high speed

HDMI high speed kabels kunnen signalen van 1080p en hoger aan, waaronder ook 4K, 3D en Deep Color. Ze missen echter het ethernet kanaal. Heb je een Blu-ray speler of een nieuwere console zoals een PS4 of Xbox One, dan heb je minimaal een high speed kabel nodig.

 

HDMI high speed met ethernet

HDMI high speed met ethernet

Alle RU connected HDMI kabels zijn van dit type. Deze kan alle HDMI 2.0b functies zoals 4K en Deep Color aan en heeft ondersteuning voor het HDMI ethernet kanaal. Als je een nieuwe HDMI kabel moet hebben dan kan je dus het beste voor dit type kiezen.  Dan zit je voorlopig goed.

 

Op zoek naar een goede HDMI kabel? Bekijk hier onze HDMI high speed met ethernet kabel. We hebben ook lange HDMI kabel van 5, 7.5 en 10 meter en optische HDMI kabels van 15 tot 100 meter.