HDMI 2.1 kabel

De allerbeste HDMI kabel die nu beschikbaar is. Met deze Ultra High Speed ​​HDMI kabel kun je nog vele jaren vooruit.

Deze HDMI 2.1 kabels zijn perfect voor: 8K, 10K, eARC, Dynamic HDR en VRR.

Wissen

Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Verzendkosten slechts 2,50
Gratis verzending vanaf 45 euro
Retourneren binnen 100 dagen
5 jaar garantie

Ultra High Speed ​​HDMI kabel

De HDMI 2.1 specificaties vereisen nieuwe HDMI kabels, Ultra High Speed HDMI kabels. De vorm van de connector (type A) is hetzelfde is gebleven. De opbouw van de kabels en de afscherming zijn volledig aangepast.
Deze kabels ondersteunen alle HDMI 2.1 functies zoals ongecomprimeerde beelden in 8K met 60 Hz en 4K met 120 Hz. De bandbreedte die deze kabels aankunnen is 48 Gbps (48 G). Wat een enorme verbetering is ten opzichte van de 18 Gbps van de High Speed HDMI with ethernet kabels en Premium HDMI kabels van de HMDI 2.0b standaard.

Backwards compatible

Onze HDMI 2.1 kabels zijn volledig ‘backwards compatible’ en werken daarom ook perfect met oudere apparaten en eerdere HDMI-versies.

De voordelen van HDMI

Onze HDMI 2.1-kabels bieden volledige ondersteuning voor alle HDMI 2.1-functies. Onder andere verschillende ongecomprimeerde UHD resoluties, speciale functies voor gamers en HDCP ondersteuning tot HDCP 2.2.

8K

Haal het meeste uit uw 8K-tv en geniet van beelden met ongeëvenaarde scherpte. 8K geeft een beeld van 7680 x 4320 pixels, 4x de resolutie van 4K en meer dan 16x zoveel pixels als 1080P.

Resoluties vergeleken - 1080P, 4K, 5K, 8K en 10K

10K

Wil je een nóg breder beeld, dan kun je ook kiezen voor een 10K scherm. 10K heeft een resolutie van 10240 x 4320 pixels. Dezelfde hoogte als 8K, maar ongeveer 33% breder. Deze Ultrawide monitors worden net zoals 5K schermen vooral professioneel gebruikt, bijvoorbeeld in de grafische sector. Hierdoor zijn onze kabels ook geschikt voor professioneel gebruik.

Dynamische HDR

Met dynamische HDR spetteren de kleuren van je scherm. HDR zorgt ervoor dat je tv of monitor een beter dynamisch bereik kan weergeven. Contrastrijker beelden met diepere zwartwaarden, helderder wit en kleuren met meer details. Waar bij de normale HDR standaarden deze kleurwaarden per film werden berekend, kan dit bij HDMI 2.1 dynamisch per frame gebeuren. Zodat je in elke scène in de perfecte kleuren kunt zien.

HDR voorbeeld

Ook andere HDR standaarden en uitgebreide kleurruimten zoals: 12 bit Dolby Vision, HDR 10+, x.v. Color+, Deep Color tot 48 bit kleurdiepte, Rec. 2020 of BT.2020 en 4:4:4 chroma subsampling worden ondersteund.

eARC

HDMI eARC is de verbeterde versie van HDMI ARC (Audio Return Channel). Het Enhanced Audio Return Channel bij eARC ondersteund ook  de nieuwste en meest geavanceerde bitstream audioformaten, waarvan DTS:X en Dolby Atmos de meest gebruikte zijn. Zo stuur je het geluid van je smart tv van bijvoorbeeld Netflix of Pathé thuis naar de soundbar of receiver in de beste kwaliteit.

Waar ARC nog weleens problemen kon geven bij gebruik van apparaten van verschillende merken, is dit bij eARC opgelost. Apparaten van verschillende merken werken probleemloos met elkaar samen. Tevens lopen beeld en geluid door de automatische lip-sync-functie altijd perfect synchroon.

HDMI 2.1 is echt voor gamers

Waar eerdere HDMI versies de focus vooral hadden op een echte home cinema ervaring is HDMI 2.1 ook erg gefocust op functies voor gamers. Hieronder zie je de belangrijkste functies.

HDMI 2.1 op PS5

VRR – Variable refresh rate

Voor gamers is dit de meest baanbrekende functie van HDMI 2.1. PC- en consolegames gebruiken geen stabiele framerate. Hoe hoog deze is, hangt af van de complexiteit van de scène. Dit kan een mismatch veroorzaken tussen de variabele framerate van de game en de stabiele framerate van je tv of monitor.

Deze mismatch is door VRR verleden tijd, Game Mode VRR introduceert een dynamische vernieuwingsfrequentie. Hierdoor kan je tv precies de beelden weergeven die de pc of next-gen console uitstuurt. Screen tearing, waarbij verschillende frames met elkaar verweven worden, behoort hiermee definitief tot het verleden.

ALLM – Auto Low Latency Mode

ALLM stelt je tv automatisch in op de geschiktste latency-instellingen. Bij games is dit meestal de ‘game modus’ van de tv. Bij oudere HDMI-versies moet je dit handmatig aanpassen als je wilt gamen en moet je daarna weer terugschakelen naar de ‘Movie Mode’ als je een film wilt kijken. Vanaf HDMI 2.1 kiest je tv automatisch de beste instellingen.

QMS – Quick Media Switching

QMS elimineert de vertraging die ontstaat bij het schakelen tussen verschillende bronnen of framerates. Je kent het vast wel dat je tv soms even moet ‘nadenken’ bij het overschakelen, met een zwart scherm tot gevolg. Met HDMI 2.1 is deze overgang verleden tijd en kijk je nooit meer naar een leeg scherm.

QFT – Quick Frame Transport

QFT vermindert de latency. Waardoor je kunt gamen zonder vertraging en virtual-reality realtime weergegeven kan worden.

Hogere refreshrates met DSC 2.1

De HDMI specificaties laten ook hogere refreshrates zien zoals of 10K bij 120 Hz, 8K bij 120 Hz en 4K bij 240 Hz. Bij deze extreme combinaties lukt het niet meer om deze beelden volledig zonder compressie door te sturen. Hierbij wordt DSC 1.2 gebruikt. Een compressie die ‘visually lossless’ is, wel compressie, maar geen zichtbaar kwaliteitsverlies.

Voorbereid op de toekomst

Volledige ondersteuning van HDMI 2.1 zien we nog niet veel. Wel zien we steeds meer apparaten die een deel van de HDMI 2.1 functies ondersteunen. Voor volledige ondersteuning zullen we moeten wachten op de nieuwe generatie 8K tv’s en Next Gen consoles. De PS5 en XBOX Series X hebben een HDMI 2.1 poort.

Met deze HDMI kabels ben je hier al volledig op voorbereid

Lengtes

We hebben deze HDMI 2.1 kabels in de volgende lengtes:

1 meter
1,5 meter
2 meter

26 beoordelingen voor HDMI 2.1 kabel

 1. harry

  de platte hdmi kabel van ru connected gaf storing, het idee was deze gebruiken op eArc aansluing tv/soundbar. Echter, ik had toen het de soundbar als tussenstation gebruikt van ontvanger naar tv.
  Ik heb toen een ru connected optische gold kabel gebruikt voor geluid van tv naar soundbar. Geluid was uitstekend. maar .. Beeld en geluid liepen toen niet synchroom.
  Nu van deze hdmi2.1 2 kabels gekocht. Een van ontvanger naar tv en een van tv via e arc naar soundbar. Nu is het perfect. Kabel is ook dun en netjes in banen te geleiden. Eindelijk goed voor elkaar nu.

 2. Marco

  Na aanschaf van een nieuwe TV (OLED) en een nieuwe receiver wilde ik daarbij ook de bekabeling (naar HDMI 2.1) updaten.
  Ik gebruikte altijd AudioQuest kabels die prima waren. Na wat zoeken op internet kwam ik de naam Ruconnected tegen waar ik eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord had. Wat ik over deze kabels las was eigenlijk alleen maar positief. Dus ik heb hier ook mijn kabels besteld.
  Na aansluiten een prachtig beeld en geluid! Kabels werken uitstekend en zijn van schitterende kwaliteit. En dat voor een zeer redelijke prijs.
  Een absolute aanrader!!

 3. Wout

  Wederom snelle levering en de beloofde kwaliteit!

 4. Jacques

  Zeer snelle levering! Zondag besteld en maandag in huis. Verder prima producten zoals ik gewend ben van RU Connected

 5. Dirk Heeren

  Dirk Heeren

  Alvast wat 2.1 kabels gekocht ter voorbereiding op de nieuwe consoles.
  Een 2.0 kabeltje vervangen op mijn 4K sony tv met veel mooier beeld als resultaat, ik was verbaasd!

  En een 2.1. kabel via de PC met een gtx1080 aangesloten op een 4k samsung tv
  kleuren zijn veel beter software en games draaien perfect op 4k 60fps met ruime uitschieters naar boven

  Voor mij een dikke 5 sterren waard

 6. Jos Moonen

  Ik weet niet of ik hier merken mag noemen, maar AudioQuest legt het compleet af, of je nu de Pearl
  pakt of de Forrest of de Diamond. Ze trekken het geen van alle wat betreft de RU Connected 8K.

  Ik heb deze getest op mijn Sony TV ( level 3 ), en waar de AudioQuest geen beeld meer kon geven, bleef de RU Connected doorgaan.

  TOP KABEL, niet twijfelen gewoon kopen, er gaat een wereld voor je open.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *