Optische kabel

Perfecte digitale weergave?
Kies voor onze optische kabel.

Ideaal om je tv op je soundbar of receiver aan te sluiten. Of gebruik hem tussen je cd-speler en je versterker.

In tegenstelling tot andere kabels werkt een optische kabel met een lichtsignaal. Hierdoor is de kabel ongevoelig voor elektrische storingen.

Wissen

Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendkosten slechts 2,50
Gratis verzending vanaf 45 euro
Retourneren binnen 100 dagen
5 jaar garantie

Optische kabel aansluiten

Een optische kabel is een goede oplossing om een tv aan te sluiten op een home cinema set of soundbar. Als beide apparaten een toslink aansluiting hebben kun je zo makkelijk het geluid van de tv over de boxen krijgen.

Opbouw van de optische kabel

Optische fiber van hoogwaardig polymeer met een zwarte coating om diffusie tegen te gaan. Omhuld door 3 lagen flexibel materiaal. Zo wordt de optical fiber beschermd en blijft de kabel soepel.

Natuurlijk is de afwerking zoals je van ons gewend bent en past deze optische kabel ook esthetisch perfect bij onze andere producten.

Toslink kabel

De meest gebruikte optische aansluiting is een toslink aansluiting. Vandaar dat deze kabel ook wel toslink kabel genoemd wordt. Andere benamingen zijn: optical kabel, optical audio kabel en SPDIF kabel.

Hieronder een voorbeeld van een toslink aansluiting aan de achterkant van een Samsung-tv.

toslink aansluiting

Onze toslink kabels klikken stevig vast in de connector. Wat belangrijk is voor een goede signaaloverdracht.

SPDIF kabel

SPDIF staat voor ‘Sony/Philips Digital Interconnect Format’. Dit is het signaal dat over een optische kabel of digitale coax kabel verstuurd kan worden.

SPDIF ondersteunt het lossless PCM stereo signaal. Bijvoorbeeld bij het aansluiten van je cd-speler op een DAC.

En meerkanaals audio, 5.1 of 7.1. Zoals Dolby Digital en DTS. Bijvoorbeeld bij het aansluiten van je tv op je home cinema set.

Wil je ook gebruik kunnen maken van de HD-audiokanalen Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio? Sluit je apparatuur dan aan met een HDMI kabel.

Lengtes

We hebben de optische kabel in de volgende lengtes:

1 meter
1,5 meter
2 meter
3 meter

Vragen?

Weet je niet zeker of een optische kabel voor jouw apparatuur geschikt is? Neem dan even contact met ons op. We helpen je graag verder.

246 beoordelingen voor Optische kabel

 1. Andreas Wierdsma

  Prachtige kabel, super snel geleverd. Prima prijs. Wat wil een mens nog meer?

 2. Maarten

  Met deze prima kabel krijg je waar voor je geld. Zeer tevreden mee.

 3. Peter

  Goede prijs kwaliteit verhouding, snelle levering. Geen audiofiele humbug met over de top prijs. De kabel is in staat om hires tot 192 khz door te geven . Dat is niet gespecificeerd, maar relevante empirische informatie…wel oppassen voor te scherpe bochten….

 4. Erwin

  Prima kabel, netjes afgewerkt.
  Snelle levering.
  Dik tevreden

 5. Theo V.

  Mooi goed afgewerkte kabel.
  Snelle,verzorgde levering.

 6. Stef Bartelings

  Kortgeleden een optische kabel gekocht maar ik had zelf niet de juiste lengte besteld.Heb hun gemaild en kreeg gelijk een reactie dat ik de juiste lengte opnieuw moet bestellen en de andere kabel retour en dan zou dit gelijk worden verrekend.De nieuwe kabel werd nog geen dag later geleverd en de verrekening werd ook snel afgehandeld.De optische kabel is van hoogwaardige kwaliteit en in verhouding met een audioquest is die veel lager beprijst.De snelle reactie en adequate afhandeling is enorm te prijzen en daar kunnen andere bedrijven een voorbeeld aan nemen.Ik kan RU CONNECT iedereen aanbevelen voor de service en de kwaliteit prijs verhouding.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *