De RU connected HDMI kabels van 1 m hebben we in twee varianten:

Onze platte HDMI kabels van 1 meter

Platte HDMI kabel 1 meter

Dit zijn high speed HDMI kabels met dikke koperaders, een goede afscherming, metalen connector en mooie sleeve. Zoek je een degelijke HDMI kabel om de standaard kabel van je PS4 Pro, soundbar of tv te vervangen dan is deze perfect. Hij ondersteund uiteraard de HDMI 2.0b specificaties volledig en heeft geen moeite met 4K @ 60 Hz met 4:4:4 of 10 bit (of 12 bit) HDR.

De kabel is wel iets zwaarder en stugger dan sommige andere kabels. Heb je weinig ruimte achter je televisie (bijvoorbeeld omdat hij met een muurbeugel aan de muur hangt) of heb je een krap tv meubel dan hebben we hiervoor een alternatief. Een zeer dunne en flexibele HDMI kabel die bijzonder makkelijk weg te werken is.

Bekijk hier de: platte HDMI kabel.


Dunne HDMI kabel van 1 meter

Dunne RU connected HDMI kabel 1 meter

Bij het ontwerpen van deze HDMI kabel zijn we terug gegaan naar de basis. We hebben zoveel mogelijk weggelaten zonder in te boeten op kwaliteit. Daardoor hebben we een ronde HDMI kabel kunnen maken die een stuk dunner en flexibeler is. Terwijl hij toch 4K @ 60 Hz met HDR of 4:4:4 (en alle andere HDMI 2.0 functies) perfect kan doorgeven.

Bekijk hier de dunne HDMI kabel.

Haakse HDMI kabel van 1 m

De kop van de connector is CNC gefreesd uit één stuk aluminium en is slechts 18 mm lang. Dit in combinatie met de dunne en flexibele kabel zorgt ervoor dat je slechts 32 mm ruimte nodig hebt achter je apparatuur. Zelfs minder ruimte dan er nodig is bij de meeste haakse HDMI kabels of 90 dan wel 270 graden verloopjes. Een perfect alternatief dus voor een haakse HDMI kabel!


Je hebt het goed voor elkaar. Je hebt een schitterende 4K tv staan voor het beste beeld. Je hebt een goede receiver waarmee je het beste geluid kunt halen uit al je media. Ook voor games gebruik je top apparatuur zoals de PS4 Pro of de Xbox One X. Dergelijke kwaliteitsproducten vereisen een behoorlijke investering, maar ja dan heb je ook wat. Je bent nu helemaal klaar om optimaal te genieten van de kwaliteit die je in huis hebt gehaald. Films, muziek en games worden perfect weergegeven op je tv en het geluid is zo realistisch als in de bioscoop. Maar is het dat wel? Ondanks het feit dat je al deze top apparatuur hebt staan, komt het regelmatig voor dat door gebrek aan kennis je, zonder dat je het weet, helemaal niet het beste beeld of het beste geluid aanspreekt dat je uit je apparatuur kunt halen. Als je alles uit je apparatuur wilt halen, valt of staat dit met een simpel maar essentieel onderdeel: een kwalitatief goede HDMI kabel. Met kwaliteit wordt bedoeld dat de kabel goed is afgeschermd tegen magnetische storingen van buitenaf. Daarnaast wil je ook niet dat je kabel na een enkele knik breekt en dus vervangen moet worden. Naast bescherming gaat het ook om de functionaliteit van je HDMI kabel. Want de ene HDMI kabel is de andere niet. Hoezo niet? Dit heeft te maken met het feit dat er sinds de oorspronkelijke uitvinding van de HDMI kabel, vele extra functies en verbeteringen zijn doorgevoerd. Door deze verbeteringen kan er met een grotere snelheid, meer data van de ene naar de andere kant van de kabel worden gestuurd. Dit maakt zaken mogelijk zoals de doorgave van 3D signalen bijvoorbeeld, of de functionaliteit van een Audio Return Channel, waarmee het mogelijk is om geluid zowel heen als terug te sturen naar je receiver.

HDMI kabel 1 meter

De HDMI kabel van 1 meter van RU Connected is van de nieuwste generatie HDMI kabels. Deze kwalitatieve kabel zorgt voor de overdracht van alle nieuwe HDMI 2.0b functies zoals 4K bij 60 Hz met HDR, HDMI ARC (Audio Return Channel), CEC en een bandbreedte van ten minste 18 Gbps. Door de nieuwe techniek is het nu mogelijk om beelden in met High Dynamic Range door te geven in de hoogste kwaliteit. Daarnaast is het nu mogelijk om een resolutie door te te sturen van maar liefst 4 x full HD. Dit is een 4K resolutie op 50 of 60 hz, ook wel 2160p genoemd. Door de hoge refresh rate (oftewel verversingssnelheid) is het beeld een stuk vloeiender en is dit rustiger aan de ogen. Tevens kan je met deze nieuwe techniek tot wel 32 audiokanalen tegelijk doorsturen. Het woord thuisbioscoop kan zodoende beter worden veranderd in thuis arena met multidimensionale weergave. Een echte home cinema. Ook wordt de tot nu toe hoogste bitrate van 1536 kHz gehaald waardoor je nu eindelijk eens je receiver tot het uiterste kan laten schitteren. Films worden ook vaak in de 21:9 beeldverhouding geschoten en vertoond. Deze kabel maakt het mogelijk om ook dit format door te sturen.

Waarom een HDMI 2.0b kabel van RU Connected?

Je hebt kwalitatief hoogwaardige apparatuur die in staat is om hoge kwaliteit beeld en hoge kwaliteit geluid te produceren. Zodoende heb je de beste beleving bij films, muziek en games. Wanneer je een HDMI kabel gebruikt die van een oudere generatie is, bijvoorbeeld een HDMI 1.0 kabel, dan zal de maximale beeldkwaliteit die wordt doorgegeven slechts 1080p zijn. Full HD is weliswaar mooi om naar te kijken, maar je hebt niet voor niets een 4K tv hangen of staan die het beeld 4 x scherper kan laten zien. Ook buit je de levendige kleuren die je tv kan produceren totaal niet uit als je met een HDMI kabel werkt die deze signalen niet kan doorgeven. Met goede apparatuur komen goede kabels. Als je een goedkope standaard HDMI kabel aansluit op je 4K apparatuur dan heeft die apparatuur geen meerwaarde meer omdat het niet optimaal kan functioneren. Het is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de kwaliteiten die je apparatuur te bieden heeft, ook vertaald worden naar je scherm en je speakers.

Voorbeelden van het nut van HDMI 2.0b

Deze HDMI kabel 1 meter is perfect voor gebruik bij jouw favoriete apparatuur. Als je bijvoorbeeld een mooie soundbar hebt voor een mooi geluid, kun je die met deze kabel verbinden. Dankzij de mogelijkheid de van ARC (audio return channel) doorgifte, heb je geen aparte optische of digitale coaxiale kabel meer nodig. Dankzij de volledige doorgifte van de hoogste resoluties, kun je eindelijk genieten van wat je tv kan weergeven in 4K op 60hz. Kleuren zijn levendig en perfect door de HDR doorgifte. Deze kabel is ook zeer geschikt voor gaming op consoles met haarscherpe HD beelden, zoals de Playstation 4 en de Xbox. Met name functies als 3D worden door deze kabel perfect weergegeven, storingsvrij en het hoogst mogelijke rendement uit het beschikbare High Definition signaal. Kortom, wanneer je hoge kwaliteit apparatuur in huis haalt, moet de kabel dit ook zijn om die hoge kwaliteit ook daadwerkelijk te halen.

Andere lengtes

Ben je op zoek naar een kortere of langere HDMI kabel dan 1 meter?
We hebben ook HDMI kabels in andere lengtes:

0,5 meter
1,5 meter
2 meter
2,5 meter
3 meter
5 meter
10 meter
15 meter
20 meter
25 meter
30 meter
50 meter
100 meter